Just nu - Elefant, w.i.p

(obs dåligt ljus)
Tihi. Jag ritar en elefantunge. Är rätt nöjd so far, men har en känsla av att jag kommer förstöra den förr eller senare. Anyhow, vad tycks? 

Efter att ha lärt sig hantera kromatisk aberration

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5
 
En lite fräshare bild på den stiliga hackspetten, och visst är det stor skillnad från de förra jag la upp? Det är inga fula gröna linjer hit och dit! Uppdaterade nämligen camera raw och där fanns det fler alternativ för att redigera kromatisk aberration/avvikelse. Detta händer ofta när man fotar i motljus för sensorn kan inte riktigt registrera vilka färger det blir längst ute på löv eller grenar på långa avstånd så därför "gissar" den vilka färger det ska bli vilket resulterar i att det blir lila, grönt eller blått på dessa områden. Men i Photoshop finns det inställningar där man kan dra ner färgerna på dessa missfärgade kantet och linjer. ^^ Men jag tror det har betydelse också vilket objektiv man har, för så här mycket missfärgningar har jag inte haft tidigare, kan ju ligga något i att de är helt analoga - dock har jag ingen fakta på detta så det får vara. :)

Mamma

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5
 
Gick ut och spontanfotade min fins mor igår i ett hemskt fint ljus. Hon ska äntligen ha färdigt en bild till avhandlingen som snart är färdig, wiho! 
Nu ska jag gå och bada och ha en härlig söndag. Kram!

Blir alldeles yr typ.

 
Eh, har gjort en helt crazy gif. Suttit och ritat mönstret ett bra tag och visste inte helt vad jag skulle göra med bilden sen. Den är dock inte färdig, nu gjorde jag bara något för att lägga upp det ungefär, heh. Tanken är nog att jag ska bygga vidare på mönstret så det fyller hela bilden. Anyhoo, hej och jag är inte ledsen för dålig uppdatering, har helt enkelt inte gjort något viktigt i veckan! Kram!

Projektarbetet - 4

 
Det går nu snabbare fram än någonsin känns det som. Har fått färdigt 2 bilder till vilket inte är så mycket egentligen, men jag har ritat en miljard skisser på kommande bilder och har n färdigt för mig i vilka färgskalor resten av bilderna ska vara osv. Knight till spader ska vara en drake och här är 2 skisser jag har gjort på Klöver och Ruter dam:
 
 
Ruter har ni sett en liknande på redan, nämligen denna men detta är alltså originalskissen! Ni ser kanske att den är ritad på ett textpapper, för denna fick jag som bild i huvudet under en redovisning och ritade snabbt ner den. Anyhow, så ligger det till just nu och jag fick färdigt Spader Kung igår så nu ska jag bara börja måla på draken! Har kommit fram till att jag tar alla damer sist eftersom de är de som jag är vanast att rita så det kommer gå rätt snabbt, hehe. ^^ 
Klöver dam tänker jag att håret ska övergå till rinnande vatten och bli till damen under om ni förstår. Om inte så får ni se när den är färdig :)

The Fire

Gamla bilder från en tid då jag experimenterade rätt friskt med förvrängda färger och kontraster
 
Sitter just nu på skolan och väntar på min första och enda lektion - naturkunskap b heh. Det är ju bara för skönt att bara ha en lektion på måndagar som börjar 14:20 liksom. Och på tisdagar har jag lång sovmorgon så det är rätt skön start på veckorna faktiskt. Senare ska jag uppdatera i projektarbete-kategorin också så får ni se hur det har gått fram där. Ha en bra dag :)

Och solen log

 
Har gjort ny design nu, vad tycks? Suttit senaste timmarna och ritat denna sol i photoshop på ritplattan jag ännu ej helt behärskar. Men är rätt nöjd ändå, kommer säkert göra lite små ändringar hit och dit men men. So far är jag färdig! Om den inte syns så tryck f5 :)

I caught a falling star

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5
 
Hej jag fångade ett stjärnfall på bild. Tycker det är så coolt hur färgerna på stjärnorna blir när man fotar dem, tihi :)
 
Har varit (är) halvsjuk och halvbakis hela dagen, så inte haft någon ork riktigt att göra något vettigt. Tanken vara att jag inte egentligen skulle göra något igår kväll så jag kunde måla hela dagen idag och imorgon, men jag åkte på fest istället och sedan hamnade vi på 5ive. Det var kul, sjöng karaoke och bruden som styrde i karaokerummet stirrade på mig hemskt irriterande när vi sjöng hehe, kanske var jag så otroligt bra? Nja, hah det var jättehemskt. Anyhow, målandet får göras imorgon och jag ska bli färdig med ännu en bild och börja på nästa också är planen. Drygt att jag bara kan måla när det är dagsljus dock så färgerna blir rätt, hm. Ska krypa ner i sängen igen nu och dricka sjukt gott kolsyrat lime-vatten och se på film typ. Älskar helger ändå. Hej då.

Hej sol, värme, gröna träd och bara ben.

 
Välkommen sommar.

Inspiration: Bill Brandt

 
Eyecandy av fotografen Bill Brandt.

Blä.

 
Blä känner jag just nu. Varför försvinner inte denna helvetesstress. Nu är i alla fall alla kurser från förra terminen avslutade och jag har fått MVG och VG i alla, det är ju faktiskt helt ok. Men fortfarande försvinner inte denna prestationsångest och stress. Blä. Har i alla fall fått datum för min utställning på folkets hus och den kommer äga rum 20-27 maj. Det är ju aslänge kvar, eller hur? Blä fortfarande. Kan man inte satsa på skolan och må bra samtidigt eller? Allt var så mycket lättare när man inte brydde sig om var man ska ta vägen, det går som det går liksom, men nu vet jag ju ochjag vet även att det krävs en del för att klara det. Blä. Ska även börja skriva CV för att skaffa mig ett jobb när skolan slutar och det ligger och trycker som en stenbumling att studenten närmar sig, 5 månader sen slut med lugnet att bo hemma, inte behöva tänka på ekonomi och vad det ska bli för middag ungefär. Men det är också 5 månader av ansträngning för att sedan pusta ut och aldrig behöva trängas i korridoren med folk man inte känner och folk man får intrycket av att de inte tycker om en osv. Att jag ens skriver detta i bloggen är ju bara.. skumt. Aja, jag står för det. Hur är det med er är frågan ni som är så fina och tittar in här? 

Above our heads

Canon eos 60D + Canon 18-55mm f/3.5-5.6

And so came the night

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5

Helgen som varit

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5
 
Har varit ett upptagen och crazy bra helg, sjukt trött nu dock och tror att en förskylning kryper sig in vilket känns mindre trevligt. I fredags åt vi svingod afterwork på Allstar och drog vidare till Pipes och drack olika sorters öl varav en smakade typ kaffe vilket var.. intressant. Och igår var det så himla fint väder så jag och Fredrik tog bilen och åkte ut till havet och såg en väldigt in solnedgång för att sedan åka ut till hans mammas stuga och fika lite. Tog bilen tillbaka till stan och såg film hos Näs och åkte sedan tillbaka till stugan för att jag ville desperat fota stjärnor och det var galet stjärnklart igår så nu har jag ett gäng superfina stjärnbilder som väntar på att redigeras, det ska bli jättekul. Märkte just också att eh, jag har börjat skriva i mina blogginlägg. The fuck liksom? Beror nog på att jag inte skriver i min dagbok längre, hm. Jaja, lite text skadar väl inte? God natt nu i alla fall, börjar 14.20 imorgon, inte helt fel vill jag påstå. :) 

Livet just nu.

Canon eos 60D + Soligor 200m f/3.5
 
mmh livet känns bra. Fick MVG på fotoportfolion och förhoppningsvis kommer jag få VG i naturkunskap A (läraren har ej bestämt sig än, ligger precis på gränsen hehe) och har även skickat in de sista uppgifterna till Nutida Konst där jag hoppas också på ett VG. Den här sista terminen kommer jag ligga i stenhårt för att få MVG/VG i alla kurser, kommer nog bli tufft men jag har ju som äntligen motivationen för att få höga betyg, måste ju ha chans att komma in på sjuksköterske-programmet liksom. Känns så galet allt bara, det här sista året har jag aldrig pluggat så mycket. Man skulle liksom kunna slå ihop alla mina pluggtimmar från grundskolan upp till 2:an på gymnasiet och det skulle inte bli nog till den termin som varit. Måste säga att det är rätt tungt, känner mig mer stressad än någonsin för att jag faktiskt bryr mig nu vilket jag inte gjort tidigare. Det blir som det blir har jag tänkt, men nu måste jag sota för det lite eftersom det krävs ändå en del för att komma in på sjuksköterska, hehe. Men men, nu ska jag göra mig i ordning för att gå på Pipes. :)

Hackspetten x2

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5

Stötte på en hackspett på mitt fotoäventyr idag

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5
 
 

Från arkivet

Canon eos 1000D + canon 50mm f/1.8
 
Det är världens finaste vinterlandskap ute och jag vill ut och fota, men samtidigt håller jag på att måla projektarbete nu när det är bäst ljus. What to do, what to do. Prioriteringar liksom. Suckis.

Portfolion blev till slut såhär

 
Nu är den färdig! Och det känns bra, som att dessa vekligen kan vara mina 10 bästa bilder. Eller ja, de måste ha varit tagna i år vilket är rätt tråkigt eftersom jag har så sjukt mycket fina bilder från ex. Norge och analoga bilder som gärna hade fått vara med. :)

Beneath the starry sky

Canon eos 60D + Canon 18-55mm IS
 
God natt hälsar en frusen Silje efter ett tappert försök att fota stjärnor mitt inne i staden. Det gick ungefär. ^^

4/01-13

Fotat med skolkamera, canon 400d
 
Här är en bild jag visat här på bloggen förr men nu har jag redigerat den på nytt och tror nämligen jag ska ha med den i portfolion. Vad tros?
 
Har legat och kollat på friends hela dagen och ritat, och ritat på nästa bild till projektarbetet och har äntligen fått ett resultat. Har bestämt mig för att göra färdigt alla kungar nu eftersom de är drygast, hehe. Har även tagit sista gardasil-sprutan idag, woho ^^ Ska även snart uppdatera Projektarbete-kategorin men ska måla färdigt en till först tänkte jag. 
 

Självporträtt i vinterland

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5
 
När man inte har någon annan att fota så kan man ju alltid fota sig själv, varför inte liksom. Dessutom har jag väldigt lite bilder på mig själv så det blir ju en rolig grej att göra också (till skillnad från när jag var mindre och just hade fått nys om detta men att ta bilder, då var det bara jag på bilderna haha. hemskt att se tillbaka på nu, heh). 
Men det bästa är nog att få tänka "oj, jag ser faktiskt ganska fin ut". Inte alltid det händer liksom ;)

Sidensvans

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5
 
Planen idag är att nu: ut och fota och sedan: måla projektarbete. 

Portfolio

 
Nu på söndag ska portfolion till fotokursen in och jag jobbar på bilder jag ska ha med. Portfolion ska bestå av ens 10 bästa bilder, varav 4 av dom är "styrda" bilder. Nu har jag dock 11 och vet ej vilken jag ska ta bort.. blö. Men.. vad tycker ni? Vilken är sämst? xD

Talisman

Canon eos 60D + Canon 18-55mm IS - Julia på bilden
 
Helt orelaterat till bilden: i det tidigare inlägget pratade jag om att det var något fel med min kamera. Misha kom i alla fall förbi och tyckte att det var dunderskumt att autofokusen inte ville reagera. Gissa vad jag hade gjort då - för några kvällar sedan låg jag och läste manualen om lite olika inställningar man kan ha på kameran och fipplade lite så, då hade jag blandt annat flyttat fokusknappen från själva avtryckaren till en knapp på baksidan av kameran. Förklara bättre: när man trycker avtryckaren halvt ner ska ju fokusen börja dansa, men den funktionen hade jag flyttat till en annan knapp. Go geni-Silje. Fungerar nu i alla fall som den ska! ^^ 

Första inlägget 2013

Canon eos 60D + Canon 18-55mm IS
 
Jag skulle ha supermycket bilder från nyår. Men av någon jävla anledning har autofokusen slutat fungera, så på nyårsafton när jag skulle börja ta bilder märker det och börjar fippla med kameran och fundera på vad tusan kan vara felet, och jag på fyllan ska joxa med kameran, bra plan va? I alla fall, fixar med autofukusinställningarna på kameran och har ingen aning om vad jag gör,och på något sätt ställer jag in så att spegeln inte faller ner igen när jag trycker på avtryckaren, man måste nämligen trycka en gång till. Jag tror såklart att jag har förstört hela kameran haha, så går runt och halvdeppar på kvällen för det men igår så löste jag problemet om spegellåsningen men inte aurofokusen. Ska ringa teknikerkompisen idag och fråga. Jag kollar också i mina mappar i kameran och märker att jag inte har nyårsbilder sedan 2009-2010 skiftet, vad tusan? Ska sno bilder av Julia sen hehe.
 
I alla fall. Jag hade fest här hemma , det var astrevligt med mycket och blandade människor, dock ska jag städa nu vilket jag ser mindre framemot. Salt och popcorn överallt haha, en del spillt vin men det går nog bra. Hur som haver - i det stora blev det en jättebra kväll med raketskjutning på svingen på 12slaget, kom tillbaka hit och fortfatte till halv sju på morgonen. Slitna krigare igår och gjorde ingenting annat än att se på film och sova tidigt. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...