Projektarbetet - 5

 
Bakgrunden färdig och så. Har inte vågat ringa NRA än om de kan trycka den. Tänk om de säger nej liksom. Och jag orkar inte skriva just nu. Hatar projektarbetet vill jag påstå just nu, men har funnit ännu en motivation till att fortsätta vilket är pennggaarrrrr. Troligtvis kommer jag vara utan jobb i sommar och ska försöka leva på konsten då, kanske ha utställning mitt i sommaren typ (allt är rätt otydligt men ja.. kanske, hur underbart skulle det inte vara tänker jag, sitta i gräset och måla en bild helt orelaterat till den avklarade skolan) och då behöver jag gietvis pengar från någonstans, från kortleken dvs(och förhoppningsvis annan konst) . Jaja. Är så jäkla trött nu, god natt fint folk. 

Vårkänslor i Februari

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5
 
Det bara drippar och droppar överallt hela dagarna medan solen skiner. Klagar inte.

oro, oro äppelträd

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5

Malmöresan del 3: Lund

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5 / Canon 18-55mm IS 

Här är äntligen bilderna från vackraste Lund. Snacka om jag blev kär i denna stad alltså, herregud vad fin den var! Och tyst. Tyst var den gott folk, något kära Umeå inte är. De första bilderna ser ni vad vi möttes av när vi klev ur bilen. Lätt snöfall och total tystnad förrutom råkor som flög bland träden och skrek, det var en uggla här och där också. Det var som taget ur en film verkligen. Och alla dessa låga stenhus, ååååh jag dödendör av all denna beautifulness staden bjöd på, även parkerna som vi körde förbi men inte gick in i osv. Och ni ser borgen på andra bilden, det är ett av univetsitets-byggnaderna!!! FATTA VAD COOLT ATT PLUGGA I EN BORG! Japp. Här ska jag söka till universitetet, nästa år blir det väl. De andra husen vi såg som hörde till universitetet var typ såna här hus.. märker hur jag bara smälter av att tänka på detta haha. Skulle gärna hänga här på sommaren också, borde ju bara vara helt magiskt. Mesta av bilderna sitter dock fast i mitt huvud, märkte här hur mycket jag saknade ett 50mm objektiv för att få bra proportioner, det letar jag nu för fullt dock. Ska försöka fynda ett 50mm f/1.4 USM på tradera eller blocket. :)
 
Kommande helg taggar vi Umefolk, eller hur? Kram på er!

halvdöingar

Canon eos 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 // fotat 2011
 
Hej på er. Min stationära dator har halvdött, har varit orolig hela helgen att den ska ha fått virus eller liknande, för den dör nämligen under uppstarten. Så min bror kollade på det och hm vad konstigt det var tyckte vi och öppnade upp burken och började undersöka. Fläkten till processorn har lossnat ser vi då och förstår att den stänger av sig för att den helt enkelt blir för varm. Det ska vi försöka fixa imorgon dock så förhoppningsvis kan jag börja redigera sista delen från resan som var Lund! 
Den andra halvdöingen är jag. I fredags kom Julia och Viktor hit för att vi skulle dra på corona och dansa men vi var för sega för att komma in gratis så då stannade vi här och drack tequila istället vilket jag önskar verkligen att vi ej hade gjort. Jag bodde i min säng hela lördagen mellan varven att hänga över spyhinken, mådde dock bättre på söndagen och igår men av någon anledning mår jag skitdåligt idag igen. Tror jag ätit för dåligt men så fort jag äter eller står upp mår jag illa igen, och att detta ska hända denna vecka av alla veckor liksom. Har nämligen inga lektioner (utom naturkunskap b, heh) i veckan för att den ska helt ägnas åt projektarbetet är tanken. Åh jag vill jag vill måla och bara... komma igång! Men kroppen vill inte sätta sig i arbetsställning. Bläh, ja ni hör vad hårt livet är just nu haha. Kram, återkommer snart.

När man egentligen ska plugga blir allt annat plötsligt så spännande

Titta sicket fint halsband jag fick med mig från utställningen. Och ny tröja också, man kan inte dra förbi stockholm utan en snabbis in på zapata liksom. Hm nä jag ska försöka plugga igen nu.. 

Malmö del 2: Utställningen


 
Detta är alltså anledningen till att vi åkte ner just denna helg. Utställningen om Tutankhamun. I början fick man en töntig audio guide som man bestämt skulle ha, en röst som berättade om allt ungefär. Den första halvtimmen gick åt till att man skulle gå från rum till rum och kolla på små filmsnuttar som berättade vem han var så det blev jag lite lätt stööörd på och blev samtidigt deppad och tänkte ba "jaha är det det här vi har åkt 130 mil för", trodde nämligen att man bara skulle se lite filmer hit och dit och höra på någon röst som bara .. berättade. Sen kom man till slut till the magic room of magic, alla sarkofager och urnor och figurer och smycken och alla småsaker bara stod där och var.... fint. Och allt detta guld. Åhhåhh det är så vackert kombinerat med finfärgerna och finmönstrerna och finsymboliken så man ba dööör. Det var lite svårt att fota dock för det var så jädrans mycket folk som tyckte om att stå ivägen. Allt som allt så blev det var en fantastisk utställning. Och fanemig vad jag längtar till den dagen jag åker till Egypten och ba chillar där i tempel och trallar runt Nilen. Ah ni märker väl att jag är lite smått lyrisk, känns fortfarande inte som att jag smält det riktigt, att shit jag har faktiskt sett på dessa grejer, hallå. Nä, god natt folket och nu har ni även stött på den nördigaste sida av min personlighet men jag är okej med det. God natt people!

Malmöresan del 1

-Väl i Malmö

 
Resan började ju då i Umeå med Viktor och min mamma i lillbilen, det var väldigt trångt men det gick bra. Mammsen skulle till Gävle och Viktor hade fått som present av mig och Fredrik att han skulle få följa med till Stockholm och jag och Fredrik stannade även över natten där hos min bror- dock hade jag tydligen glömt att kameran existerade där så jag hade inte fotat någnting innan vi åkte från stockholm igen, menmen. De första bilderna visar det härliga vädret vi hade mellan Stockholm-Malmö. Det var faktiskt väldigt fint också, men kanske inte det ultimata bilvädret, heh. Åkte förbi en del coola ställen som vi skulle kolla på på vägen tillbaka men det blev ej eftersom vi åkte kvällstid. Vi kom i alla fall fram till Malmö runt 18 tiden och tog oss in på ett dyrt och framför allt - kallt som faan vandrarhem, usch. Vi gick på kvällen till en pup precis bredvid vandrarhemmet och drack öl och kollade på melodifestivalen av alla saker liksom hahah. Kan ej minnas när jag sist såg det liksom, men det var ganska kul. Sen- sovdags i svindåliga sängar, jag och Fredrik puttade såklart ihop dem men det blev en tjock träkant liksom mellan dem så när vi väl sov hamnade jag på träkanten i mitten och kunde inte flytta över till andra sidan för det var så sjukandes jäkla kallt, så vi har väl inte haft den ultimata sömnen under den här helgen men det har gått rätt bra ändå! Dagen efter skulle vi till målet av dena resa-Utställningen om Tutankhamun och under tiden vi väntade på att komma in tog vi en tur inne på nordens störta köpcenter som var precis bredvid mässan- Emphoria. Det är väldigt nybyggt, det är inte helt färdigt än liksom så det var kul. Det var inte så hälsosamt för mig kände jag, blev helt totaltförstört förälskad i klädmärket Ralph Lauren *dreggelsdreggel* så jäääääkla fina och framförallt sköna kläder alltså, mmmmh. Men 2000 kr för en tröja är lite väl dyrt, heh x) Jamen. I nästa inlägg kommer jag bomba bilder från utställningen så håll i hatten historie/egyptenintressenade, snart blir det kul!

Coming up: Malmö

En liten försmak
 
Sitter och tittar igenom bilder från resan nu och märker att det är väldigt mycket bilder jag vill slänga upp- så det blir nog uppdelade inlägg. Resan har i alla fall varit episk. Mycket sittandes i bilen men det har varit väldigt mysigt och roligt. Och utställningen var magisk, åh.

Snart är det dags!

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5
 
Som rubriken lyder är det snart dags att dra sig söderut, först till Stockholm och sedan vidare till Malmö. Det kommer äga. Är borta till tisdag (eller måndag kväll) så här kommer det vara tyst till dess -därefter kommer jag nog ha en kamera sprängd med bilder. Förhoppningsvis fina också, hah. 
Ha det bra så länge fina ni!

Everyone needs somebody to lean on

Pennor: 2H, B, 5 och 6B 
Övrigt: Stomph och sudd (gummisak och vanligt)
 
Färdig! För att ge den rättvisa skulle jag egentligen fotat imorgon under dagsljuset, men jag orkade inte vänta längre. Det har varit hemskt kul att rita någonting helt orelaterat till skolan igen, vet inte när det hände sist liksom.
Tyckte även denna låt passade till:

Så mycket rynkor

 
Elefanten går sakta men säkert mot ett färdigt resultat. Det är bara så jäääkla mycket detaljer men rynkor, mammans ben är liksom... asdrygt. Ser fram emot att ta den härliga "den är färdig" sucken.

My way

Canon eos 1000D + Canon EF 50mm f/1.8

1:a Februari

Canon eos 60D + Soligor 200mm f/3.5
 
Välkommen första februari och hej ett steg närmare våren ungefär. Min kväll spenderas hemma nerbäddad bland kuddar och täcken med en film att titta på. Bara för att jag känner för det.
Taggar Malmö nästa helg, mmmh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...