Malmöresan del 3: Lund

Canon eos 60D + Nikkor 105mm f/2.5 / Canon 18-55mm IS 

Här är äntligen bilderna från vackraste Lund. Snacka om jag blev kär i denna stad alltså, herregud vad fin den var! Och tyst. Tyst var den gott folk, något kära Umeå inte är. De första bilderna ser ni vad vi möttes av när vi klev ur bilen. Lätt snöfall och total tystnad förrutom råkor som flög bland träden och skrek, det var en uggla här och där också. Det var som taget ur en film verkligen. Och alla dessa låga stenhus, ååååh jag dödendör av all denna beautifulness staden bjöd på, även parkerna som vi körde förbi men inte gick in i osv. Och ni ser borgen på andra bilden, det är ett av univetsitets-byggnaderna!!! FATTA VAD COOLT ATT PLUGGA I EN BORG! Japp. Här ska jag söka till universitetet, nästa år blir det väl. De andra husen vi såg som hörde till universitetet var typ såna här hus.. märker hur jag bara smälter av att tänka på detta haha. Skulle gärna hänga här på sommaren också, borde ju bara vara helt magiskt. Mesta av bilderna sitter dock fast i mitt huvud, märkte här hur mycket jag saknade ett 50mm objektiv för att få bra proportioner, det letar jag nu för fullt dock. Ska försöka fynda ett 50mm f/1.4 USM på tradera eller blocket. :)
 
Kommande helg taggar vi Umefolk, eller hur? Kram på er!

Kommentarer
janne säger:

Förstår du skånska? :-)

Svar: Hihi, det är en vanesak! Och i Lund pratar de inte riktigt skånska, det är som en blandning, hihi. Det låter jättefint. De pratar som skånska fast säger ändå R som ett "ärr" om du förstår. Men i malmö när vi skulle handla något fick kassören upprepa sig ofta! x)
Silje Helene Farstad

2013-02-21 | 21:44:46
janne säger:

Jo,Malmö är svårt. Pratar så brett. Lättare att förstå i Helsingborg också. Som danska: lätt att förstå i Helsingør men omöjligt på Syd-Jylland. Lund ungefär lika stort som Umeå men närheten till Köpenhamn och Österlen åt andra hållet och 110 mil söderut gör skillnad

2013-02-21 | 22:30:45
soso säger:

Lund är vackert. :)

Sista bilden känner jag igen, ser ut som gatan nedanför Klostergatan. Men bor man på en bussgata är det då inte tyst i den staden kan jag lova. .) På de riktigt små gatorna däremot.

2013-02-22 | 04:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...