Projektarbetet - 1

Så nu har jag fixat llite med mina kategorier och även lagt till en! Projektarbetet heter den och där ska jag då skriva minst en gång i veckan om hur det går och hur jag kommer framåt osv. 
 
Vad ska mitt projektarbete gå ut på då?

Jo, jag ska göra en kortlek. Det innebär att jag ska måla 55 bilder i a4 med akvarell som tavlor, varav 15 eller 18 (har inte bestämt än om jag ska ha med alla Ace eller endast spader) ska jag ställa ut på en utställning som kommer ske i slutet av mars eller början på maj på Folkets Hus i Umeå. De resterande korten, dvs i alla fyra färger 2-10 ska jag också måla men de kommer inte vara med på utställningen och kommer heller inte kräva lika mycket tid som Kn upp till K + Ace och Joker.

Och varför har jag valt att göra en kortlek?  Jag vill göra detta för att jag tycker det är coolt, och det kommer bli en utmaning framför allt. Jag blir nästan aldrig nöjd/klar med mina bilder, men det är för att jag alltid gör fel i början. Och det kommer jag på när bilden är färdig, såklart. Genom det här arbetet tänker jag att jag kommer lära mig massor, teknik och idémässigt. Det kommer vara i fantasy/övernaturligt tema, queens och kings kommer att vara alver och kungligheter tror jag, och Knight’s kommer vara fabeldjur. Har börjat måla min först Kn, och det är en manticore (lejon med människohuvud och drakvingar, och en skorpionsvans) och så har jag Queen of Hearts färdig också. 

Jag har även hittat ett företag som kan trycka upp kortleken i 10 exemplar som kommer finnas att kolla i på utställningen och jag kommer även sälja några kortlekar, men vet inte för vilket pris än. För att göra det kommer jag scanna in alla bilder när jag är färdig och ändra bildstorlek etc. i Photoshop och sedan mailar jag bilderna som ska tryckas. Även bakgrundsbild såklart.

 
Här är de två som är färdiga hittils, Knight och Queen of hearts. Här är dock inte Kn heelt färdig men har ingen bild på den som 100% klar, nu har den mer löv nämligen.

Kommentarer
Dimma säger:

Du är så jävla fantastisk, Silje! Grymt duktig!

Svar: Åh, tack finaste!
Silje Helene Farstad

2012-11-12 | 13:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...